Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Προς εκτόνωση η κατάσταση στο απεργιακό μέτωπο των ναυτεργατών- Up Date ( 19.05 μ.μ.)

Μετά τη συνάντηση με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έγινε σε καλό κλίμα φαίνεται να βρέθηκε η "χρυσή τομή" χωρίς όμως να είναι κάτι δεδομένο.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου "όλα πήγαν καλά. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι ο Οίκος Ναύτου θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ναυτικούς, θα διατηρήσει τη δομή του και θα ενισχυθεί. Επίσης, συμφωνήθηκε να δώσει το κράτος στους Ναυτικούς επιδότηση 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και για την κατάρτισή τους βάσει ειδικών προγραματων που θα συμφωνηθούν στην συνέχεια.Όσο αφορά το εφ' άπαξ αποφασίσθηκε να μην γίνει καμία μείωση". Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς τόνισε ότι θα δοθούν στην Ομοσπονδία γραπτώς οι απαντήσεις στα αιτήματα των ναυτεργατών.
Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθεση να δώσει λύσεις δραστικές στα προβλήματα των ναυτεργατών και υπογράμμισε: "Υπάρχει μία πίεση να το σταματήσουμε, έχει δημιοιυργθεί μία τέτοια ατμόσφαιρα." Στη συνέχεια προσέθεσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει το πρωϊ της Παρασκευής 7-4-2012 και ώρα 11.00 π.μ. προκειμένου να αποφασίσει για την αναστολή ή όχι των κινητοποιήσεων μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. πηγή:http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&contentid=17702

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου