Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Α. Τσοχατζόπουλος και συνεργάτες – Προεκλογική «κάθαρση»...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Αθηνών! Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα. Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.Ακολούθησε η σύλληψη του επιχειρηματία, πρώην εκδότη και παράγοντα του αθλητισμού, Γιώργου Σαχπατζίδη καθώς και του ξαδέρφου του πρώην υπουργού Ν.Ζήγρα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής off shore εταιρίας. Μάλιστα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού και ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού και λίρες!

Σε πολιτικό επίπεδο, καθώς είναι γνωστό ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος, κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά των αποκαλύψεων στις οποίες μπορεί να προβεί παίρνοντας μαζί του και άλλους από το πολιτικό σκηνικό της περιόδου εκείνης, οι αντιδράσεις των κομμάτων έχουν ενδιαφέρον.

Ανεπισήμως, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της» και πρόσθεσαν, μάλιστα, ότι η Δικαιοσύνη «θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα». ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι Πράσινοι και Ανεξάρτητοι Έλληνες, χαιρετίζουν τη σύλληψη, αλλά επισημαίνουν και τον χαρακτήρα της προεκλογικής «κάθαρσης» που επιχειρείται. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για συνευθύνη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να παγώσει η προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί εντός των επόμενων πέντε εργάσιμων ημερών και έπειτα θα αποφασιστεί το αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι. Καθώς, όμως, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι αργίες λόγω του Πάσχα, πρακτικά η απολογία του μπορεί να πραγματοποιηθεί έπειτα από μια εβδομάδα.

Το περιεχόμενο του εντάλματος

Πιο συγκεκριμένα, στο ένταλμα που εκδόθηκε για τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, του αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών, Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου, που ξεκίνησε το 2010. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα, για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσαν τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φορολογικές παραβάσεις.πηγή:http://www.eklogika.gr/news/8885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου