Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Νόμισμα που δεν εξαργυρώνεται»

Τελικά η Ελλάδα είναι ένα νόμισμα που δεν εξαργυρώνεται εύκολα. Οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν αν χρειαστεί ταπεινά, απλά και με λίγα χρήματα, γιατί είναι λαός με αξιοπρέπεια», ανέφερε ο εορτάζων Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος στην εορτή του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Δωροθέου Επισκόπου Τύρου στη Σύρο.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Σεβ।Μητροπολίτης Πατρών κ। Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σάμου Ευσεβίου, Καισαριανής Δανιήλ, Σερρών Θεολόγου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Κορίνθου Διονυσίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Ηλιουπόλεως Θεοδώρου, Λευκάδος Θεοφίλου, Κηφισίας Κυρίλλου, Φαναρίου Αγαθαγγέλου, Ανδρούσης Θεοκτίστου και Σύρου Δωροθέου.Στο σύντομο χαιρετισμό του ο εορτάζων Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, καλωσόριζε τους εκλεκτούς όπως χαρακτήρισε αδελφούς αρχιερείς στην πρωτεύουσα πόλη των πόλεων του Αιγαίου την Ερμούπολη.Ο κ. Δωρόθεος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Ναού, καθώς και στα σημαντικά έργα ανακαινίσεως που έγιναν, ενώ αναφέρθηκε και στους θησαυρούς που φυλάσσονται εντός αυτού.Εν συνεχεία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι ξεχωριστή μέρα σήμερα που βρισκόμαστε σήμερα στο ευλογημένη νησί της Σύρου, για να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου».Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, ενώ επεσήμανε ότι ο «ελληνικός λαός έχει κατανοήσει τις θυσίες, που έχει κάνει ο κλήρος , όπου είναι έτοιμοι να κάνουν και σήμερα την οποιαδήποτε θυσία και να δώσουν και το αίμα τους ακόμη εάν χρειαστεί για να ζήσει και να αναπτυχθεί πνευματικά ο ευλογημένος λαός της Ελλάδος».«Είναι αλήθεια στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, που εξέλειπε εν πολλοίς η ελπίδα και ο άνθρωπος δεν έχει που να ακουμπήσει, υπάρχει εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και στα πρόσωπα των Αγίων ποιμένων», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Πατρών, απευθυνόμενος προς τον κ. Δωρόθεο τόνισε: «Πολυαγαπημένε άγιε αδελφέ μας, εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ευχαρίστησε τον ευλογημένο λαό του Θεού, τις Αρχές και τους φορείς του νησιού, καθώς και τους Αγίους Αρχιερείς που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Ο κ. Δωρόθεος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «Εάν η Ελλάδα δεν είχε τον Παρθενώνα και δεν είχε περάσει ο Απόστολος Παύλος από την Μακεδονία δεν θα υπήρχε ούτε πολιτισμός ούτε πίστη».

«Τελικά η Ελλάδα είναι ένα νόμισμα που δεν εξαργυρώνεται εύκολα। Οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν αν χρειαστεί ταπεινά, απλά και με λίγα χρήματα, γιατί είναι λαός με αξιοπρέπεια», ανέφερε με στεντόρεια φωνή κλείνοντας ο εορτάζων Μητροπολίτης Σύρου κ। Δωρόθεος.πηγή: Kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου