Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Στον τουρισμό με νέες ισχυρές φιλίες ο Γιώργος Κώτσαλος!



Η Dogus Hellas, που έχει ιδρύσει ο τουρκικός όμιλος Dogus πρόκειται να «τρέξει» μία σειρά σημαντικών επενδύσεων στον τουριστικό τομέα στη χώρα μας, αφού συμμετέχει μαζί με την ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στο σχήμα που αγόρασε το ξενοδοχείο Hilton, ενώ κατέχει επίσης το 33,3% των μετοχών της κοινοπραξίας που αγόρασε τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Επίσης συμμετέχει σε συνεργασία με τους Ομίλου Λάτση και Κυριακούλη σε μία σειρά μαρινών στη χώρα μας.

 Στους σκοπούς της Dogus περιλαμβάνονται η αγοραπωλησία, η ανοικοδόμηση, η επισκευή, η ανακαίνιση και η εκμετάλλευση με οιονδήποτε τρόπο ακινήτων στην Ελλάδα, η ανέγερση, ο εξοπλισμός, η στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό, η λειτουργία και η τουριστική και εμπορική εκμετάλλευση ξενοδοχείου ή γενικά τουριστικών καταλυμάτων, οι πάσης φύσεως επενδύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και σε ακίνητα κ.λπ.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Dogus έχει τουλάχιστον τέσσερις συνεταίρους στη χώρα μας στα διάφορα επενδυτικά πρότζεκτ: τους ομίλους Λάτση και Κυριακούλη στις μαρίνες, τον όμιλο Temes στη διαδικασία απόκτησης του ξενοδοχείου Hilton από την Alpha Bank και αραβικά funds στον Αστέρα.

 Σημειώνεται ότι ο κ. Κώτσαλος τιμήθηκε για την πολυετή του προσφορά στην INTERAMERICAN από τη μητρική Achmea σε μια συγκινητική τελετή στην Αθήνα, για την οποία θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

 Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους. Μεταξύ άλλων, αναπτύσσει δραστηριότητα στον χώρο του τουρισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ενέργειας και της ψυχαγωγίας. Στην περυσινή οικονομική χρήση το ενοποιημένο σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων έφθασε τα 10,1 δισ. δολ. τα ενοποιημένα έσοδα τα 5 δισ. δολ. και τα λειτουργικά κέρδη τα 147 εκατ. δολ. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από τον τομέα των μαρίνων και συνεχίζει στον χώρο των ξενοδοχείων.

 Ειδικότερα, συμμετέχει στη μαρίνα του Φλοίσβου μέσω της D-Marine Investments Holding B.V με ποσοστό 32,2%. Επίσης, κατέχει ποσοστό 90% στην εταιρεία KG Med Marinas, η οποία ελέγχει τις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και το 75% της Μαρίνας Ζέας (το υπόλοιπο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο). Επικεφαλής του Ομίλου Dogus είναι ο Ferit Sahenk γιος του ιδρυτή του Ομίλου και προσωπικός φίλος του Γιώργου Κώτσαλου.

 Έδρα των νέων δραστηριοτήτων του κ. Κώτσαλου θα είναι το εξαώροφο κτίριο στη γωνία των οδών Υψηλάντου και Γενναδίου, στο Κολωνάκι, το οποίο απέκτησε ο όμιλος Dogus πριν ένα περίπου χρόνο.πηγή μου: http://www.nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου