Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

«Εικαστικοί» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΤ2

Tη νέα σειρά εκπομπών «Εικαστικοί», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές μας, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2
H νέα σειρά εκπομπών «Εικαστικοί», παρουσιάζει Έλληνες και Κύπριους εικαστικούς που έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου καλλιτεχνικού τοπίου στην Ελλάδα. Εστιάζεται σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται μετά τη Μεταπολίτευση, τα τελευταία σαράντα χρόνια και έχουν να επιδείξουν πλούσια εκθεσιακή δράση και πρωτότυπη εικαστική γλώσσα.
Η εκπομπή δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές να γνωρίσουν το έργο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής Τέχνης. Μέσα από τη δουλειά των συγκεκριμένων καλλιτεχνών, το τηλεοπτικό κοινό εξοικειώνεται με όρους, τεχνικές, μέσα, πρακτικές, αλλά και με τη διαδικασία παραγωγής και έκθεσης ενός έργου τέχνης.
Κάθε επεισόδιο της εκπομπής «Εικαστικοί» λειτουργεί σαν το κομμάτι ενός σύνθετου παζλ. Ιδωμένες συνολικά, οι περιεκτικές αφηγήσεις των καλλιτεχνών συγκροτούν μια μεγαλύτερη αφήγηση, η οποία εμπλουτίζει την ιστορία της ελληνικής Τέχνης.
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην προσωπικότητα και τη ζωή των σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών. και των θησαυρών των έργων τους που μας αποκαλύπτουν αλήθειες της πραγματικής ζωής.
Μια σειρά που συμπυκνώνει την ελληνική εικαστική παράδοση από τη Μεταπολίτευση  έως σήμερα, καθώς και τις επιδράσεις της στη σύγχρονη αισθητική έκφραση, στα πολιτιστικά δρώμενα και στην κοινωνία γενικότερα.
Επεισόδιο 1ο: «Γιώργος Χατζημιχάλης»
Ο Γιώργος Χατζημιχάλης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε το 1977 στην Γκαλερί «Ώρα». Το 2001 το Eθνικό Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης οργάνωσε την αναδρομική έκθεση «Γιώργος Χατζημιχάλης, Έργα 1985-2000» και το 2002 το MOMA/PS1 της Νέας Υόρκης την έκθεση «George Hadjimichalis, Seven Works (1990-2000)». Το 2005 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Βienalle της Βενετίας. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, όπως η documenta 9 (Κάσελ, 1992) . Το έργο  του Γιώργου Χατζημιχάλη είναι πολύπλευρο. Χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, όπως βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα, ζωγραφική, εκτυπώσεις, σχέδια και εγκαταστάσεις. Στα έργα του, ο  καλλιτέχνης συνδέει το προσωπικό με το συλλογικό, το βιωματικό με τη φαντασίωση, τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα, την ταυτότητα με την ετερότητα και τον εαυτό με τον Άλλον. Ο Χατζημιχάλης καταπιάνεται συστηματικά με θέματα, όπως το ανθρώπινο σώμα, η ασθένεια, η απώλεια, η μνήμη, η ψύχωση, ο θάνατος.    πηγη μου:      http: //www.ert.gr/ikastiki-nea-ekpobi-stin-ert2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου