Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Δελτιο τύπου ΙΑΜΥ
Η έκθεση «Plats dArtistes» («Πιάτα Καλλιτεχνών») εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013 και ώρα 9.00 μμ. Το πολυπληθές κοινό που προσήλθε υποδέχτηκαν η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου και ο κ. Didier Guillon στο δώμα του ΙΑΜΥ με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, τιμώντας τους καλεσμένους με γνήσια ελληνική φιλοξενία. Μέσα σ΄ ένα κλίμα ευχάριστο ακολούθησαν οι ομιλίες της Διευθύντριας του ΙΑΜΥ Ντίνας Αδαμοπούλου η οποία καλωσόρισε τους εκθέτες και κατατόπισε τους επισκέπτες για την έκθεση και τα πιάτα που αποτελούν έργα τέχνης και κατόπιν ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Χρήστος Πάλλης συνεχάρη τους διοργανωτές και μίλησε για την έκθεση και τις εκδηλώσεις που προωθούν τον πολιτισμό της χώρας μας.
Στη συνέχεια και μετά από την ανταλλαγή αναμνηστικών από την κα Αδαμοπούλου στον Didier Guillon και τον Isao Llorens Artigas, μεταφέρθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κάτω αίθουσα του Μουσείου όπου την έκθεση εγκαινίασε επίσημα ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ.  Χρήστος Πάλλης. Αμέσως μετά ο Ισπανός καλλιτέχνης Isao Llorens Artigas που συμμετέχει με έργο του στην έκθεση, ξενάγησε το κοινό στα πανέμορφα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κεραμικά πιάτα. Με μία έκθεση διεθνούς εμβέλειας στην οποία το πιάτο ως σχήμα, ως σκεύος και κυρίως ως καλλιτεχνική δημιουργία είχε τον πρώτο λόγο, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ένα αρχείο – μουσείο δεν αποτελεί ένα απλό, ανιαρό «νεκροταφείο» κιτρινισμένων εγγράφων και κειμηλίων αλλά έναν ζωντανό, πολυδύναμο οργανισμό και μάλιστα δημόσια υπηρεσία, η οποία σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτοί που διερχόμαστε, αναζητεί διαρκώς νέους τρόπους για να προσφέρει χαρά και αισιοδοξία στο κοινό της.


Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά κ. Έρρικα Ανδριανοπούλου, οι δημοσιογράφοι: από ΤΑ ΝΕΑ η κ. Μαίρη Αδαμοπούλου, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα, η δημοσιογράφος και εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας» κ. Ελένη Χριστοδούλου, ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Μπουρλοτιέρης» κ. Γιάννης Θεολογίτης καθώς και οι 5 πρώτοι (από τους 25 που προσήλθαν συνολικά σε διάρκεια 5 ημερών)  δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο που ήρθαν στην χώρα μας, προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του κ. D. Guillon,  ειδικά για την έκθεση αυτή.
Η έκθεση «Plats dArtistes» («Πιάτα Καλλιτεχνών»)  συνεχίζεται στον 2ο όροφο του ΙΑΜΥ με την εγκατάσταση βίντεο του Isao Llorens Artigas που εμφανίζει το αέρινο πέταγμα της πεταλούδας μέσα στο χώρο ενός εφήμερου spa που έχει δημιουργηθεί, ενός χώρου  ονειρικού,  αφιερωμένου στην ομορφιά.
Εκεί ακριβώς, στο συγκεκριμένο αυτό σημείο,  η Τέχνη συναντιέται στην κυριολεξία με την Ομορφιά και συντελείται το θαύμα!
 Εκεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα μπορούν οι επισκέπτες του ΙΑΜΥ να ανακαλύψουν τα προϊόντα VALMONT και την δωρεάν περιποίηση «Vitalité de Glaciers».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου