Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Χάθηκαν 500.000 τουριστικές κρατήσεις μέσα σε 10 ημέρες


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τατιάνα Καραπαναγιώτη απο σήμερα υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση Πικραμμένου.

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και φωτογράφος και εκλεγμένη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι απο χθες η νέα υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι κόρη του γνωστού δημοσιογράφου
Λέοντα Καραπαναγιώτη (διευθυντή της εφημερίδας “Τα Νέα”, που απεβίωσε το 2006) και της Ελένης Βαλαωρίτη. Από την πλευρά της μητέρας της κατάγεται από την παλιά οικογένεια Βαλαωρίτη και είναι εγγονή του υπουργού Αριστοτέλη Ι. Βαλαωρίτη, δισέγγονη του πολιτικού και τραπεζικού Ιωάννη Βαλαωρίτη, καθώς και δισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών (“Οι Φάκελοι”, 2004 - 2008) και ντοκυμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Σήμερα είναι παραγωγός των τηλεοπτικών εκπομπών “Έρευνα” του Παύλου Τσίμα και “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη. Παράλληλα συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να καταλάβει τη βουλευτική έδρα.
Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί που αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της πολιτικής ρευστότητας των τελευταίων ημερών στον ελλη­νικό τουρισμό, καθώς η πτώση στον ρυθμό των κρατήσεων στα ξενοδο­χεία της χώρας έχει φτάσει στο 50%. Αυτό μεταφράζεται σε «50.000 κρα­τήσεις που δεν μπαίνουν καθημερι­νά στα συστήματα των ξενοδοχεί­ων», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέ­σμου Ελληνικών Τουριστικών Επι­χειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρε­άδης, με αποτέλεσμα το τελευταίο δεκαήμερο να έχουν χαθεί 500.000 κρατήσεις, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση μετατίθενται για αργότε­ρα στη σεζόν.
πηγή: Τα νέα 17.05.2012 www.apo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου