Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Σ.Ε.Α.Σ: Ανησυχία για την Ακτοπλοΐα

Φωτό O Πρόεδρος Ιωάννης Θεολ. Θεολογίτης

Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προς τους,
α)Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης &
Ανταγωνιστικότητας.κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,
β)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. κ. Χρήστο Παπουτσή,
γ)Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ.Παύλο Γερουλάνο με θέμα τα προβλήματα της Ακτοπλοίας που προέκυψαν λόγω της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών από τον ρωσικό νηογνώμονα.

Ειδικότερα αναφέρει:
«Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναζητά λύσεις για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ρωσικό νηογνώμονα και περίπου 60 πλοία μικρά επιβατηγά και τουριστικά τα οποία επί της ουσίας έχουν μείνει χωρίς έγκυρα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην εύλογη ανησυχία του, για της τύχες των επιβατών που ταξιδεύουν με πλοία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, διερωτάται πως είναι δυνατόν , μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων οργάνων ελέγχου της Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων του ΥΠΑΑΝ, ότι γίνονται συχνά αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα πλοία και κρατούνται αρχεία με την κατάσταση αξιοπλοΐας των πλοίων, 60 πλοία να ταξιδεύουν με πλαστά και μη έγκυρα έγγραφα.
Διερωτάται ακόμη εάν είναι τυχαία και συμπτωματική η χρονική περίοδος που διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους 14 πλοίων, με την λήξη της θερινής περιόδου, με ότι συνεπάγεται για τις νησιωτικές ναυτικές και τουριστικές επιχειρήσεις.
Μήπως η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων του και των υπηρεσιών του σε άλλα Υπουργεία δημιουργούν προβλήματα που βλάπτουν τις μοναδικές βαριές βιομηχανίες της χώρας μας την Ναυτιλία και τον Τουρισμό;.
Είναι άδικο οι προσπάθειες πολλών ετών ιδιωτικών συμφερόντων σε μια κατεξοχήν ναυτιλιακή και τουριστική χώρα να καταστρέφονται από κρατικές παρεμβάσεις με επιλογές που φαίνονται από την αρχή που θα οδηγήσουν. Επιθυμούμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και πλήρη διαφάνεια στις παραβάσεις.
Θα σταλούν ποτέ στο ακροατήριο οι τυχόν παραβάτες; , γιατί μετά την περιπέτεια του Ελληνικού Νηογνώμονα, τώρα έχουμε προβλήματα με τη στάση του Ρωσικού νηογνώμονα, ο οποίος είναι μέλος του IACS.
Ο ΠΣΕΑΣ ερωτάει, τη εμπιστοσύνη άραγε πρέπει πλέον να έχει ο επιβάτης, νησιώτης, καταναλωτής και ο ξένος τουρίστας στην Ελληνική Ακτοπλοΐα για να επισκεφθεί την νησιωτική χώρα μας και να βελτιώσει την λαβωμένη οικονομία μας Ποιος είναι αρμόδιος να τον ενημερώσει σωστά και με ειλικρίνεια;".πηγή:
marinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου