Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ευχάριστα νέα! Πλωτό ασθενοφόρο στις Κυκλάδες


Στη Ρόδο θα βρεθούν αύριο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, για να ανακοινώσουν την προμήθεια τριών πλωτών ασθενοφόρων και 10 αγροτικών οχημάτων pick up για το λιμενικό σώμα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, τα τρία συγκεκριμένα σκάφη που θα έχουν ως «βάση» τα νησιά Ρόδος, Λέρος και Νάξος, θα είναι διαμορφωμένα για να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες σε ασθενείς που χρήζουν μεταφοράς και περίθαλμψης σε νοσοκομείο ενώ θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του λιμενικού σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
Τα πλωτά ασθενοφόρα, σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, θα έχουν ως πλήρωμα τρεις λιμενικούς και δύο άτομα από το ΕΚΑΒ και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.
Η προμήθεια των τριών πλωτών ασθενοφόρων για το νότιο Αιγαίο και 10 οχημάτων αγροτικών για τη μεταφορά ατόμων σε δύσβατες περιοχές, θα γίνει μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος.
Η διαδικασία του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και τα σκάφη εκτιμάται ότι θα παραδοθούν ως το τέλος του 2018. πηγη μου :https://cyclades24.gr/2018/03/ploto-asthenoforo-kyklades-naxos-basi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου