Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Kyle Bass, ο Αμερικανός επενδυτής που "βλέπει" εκλογές στην Ελλάδα

Εκλογές μέσα σε έναν χρόνο στην Ελλάδα "βλέπει" ο hedge fund manager, Kyle Bass, ο οποίος "στοιχηματίζει" στο ότι η χώρα μας θα βιώσει μια δραματική πολιτική αλλαγή. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση απασχολεί τον Αμερικανό επενδυτή. Αυτήν την φορά, εκτιμάει ότι μια "νέα ηγεσία" βρίσκεται προ των πυλών στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg την Παρασκευή, δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα πυροδοτήσουν ράλι στα assets της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας αφ’ότου προκηρυχθούν εκλογές στην Ελλάδα, αναμένεται ράλι της τάξεως του 20% - 30% στις μετοχές και τα ομόλογα.
Ο Bass που έχει ιδρύσει την Hayman Capital Management, κατέχει ελληνικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες σήμερα, όπως λέει, διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της λογιστικής τους αξίας. 
Σημειωτέον πως τον προηγούμενο μήνα, σε άρθρο που έγραψε για τη στήλη Bloomberg View, διαφώνησε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "βασανίζει τη χώρα σε μια αποπροσανατολισμένη προσπάθεια να πάρει τα χρήματά του πίσω". 
Πάντως, ο Bass εκτιμά πως η ελληνική οικονομία - που έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη - ξεκινάει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Παράλληλα, στα επόμενα δύο χρόνια, αναμένει πως στην Ελλάδα θα δρομολογηθούν κάποιες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις. 
πηγη μου capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου