Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Υπ.Πολιτισμού: Δεν κάνουμε πίσω για Μουσείο στο SILO του ΟΛΠ

«Δεν κάναμε πίσω στη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων» είναι επί της ουσίας η απάντηση που δίνει το υπουργείο Πολιτισμού στο δημοσίευμα της Καθημερινής ότι η ΓΓ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη Βαλζάκη, ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επιστολή εστάλη την ίδια ημέρα που η υπουργός Λυδία Κονιόρδου άνοιγε εκ νέου θέμα διατηρητέων κτιρίων στο Ελληνικό. (Για το θέμα του Ελληνικού, η υπουργός  παραδεχόμενη ότι δεν είχε στοιχεία για την απόφασή της ζήτησε τελικά την ανάκληση απόφασης).
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
Η ίδρυση Δημόσιου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις του SILO, εδραιωμένο τοπόσημο του Πειραιά, αποτελεί κοινό στόχο και κοινή πρόθεση τόσο της ελληνικής όσο και της κινεζικής πλευράς.
Σύμφωνα και με τις πρόσφατες  συζητήσεις στα πλαίσια του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας –Κίνας, Κίνας-Ελλάδας, σχεδιάζεται η λειτουργία ενός  Μουσείου που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στη οικονομική - τουριστική και εμπορική – δραστηριότητα της περιοχής και θα αναδείξει και τους δύο πολιτισμούς.
Είναι απορίας άξιο πώς οι φωνές που εγκαλούν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για ολιγωρία στη δημιουργία του Μουσείου, είναι οι ίδιες που προσπαθούν ταυτόχρονα να στρεβλώσουν μια τέτοια πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ ως αποθαρρυντική των επενδυτικών έργων .
Η στενή και απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Κυβέρνησης και της Κίνας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από την πορεία υλοποίησης των συνεργειών του Έτους Ελλάδας-Κίνας, Κίνας-Ελλάδας. Η διαρκής ενίσχυση εξάλλου των ελληνοκινεζικών σχέσεων επιβεβαιώνεται και από το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα  Πρωθυπουργού στην Κίνα.Πηγή: The TOC, ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου