Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πίσω στο μέλλον μέσα από το παρόν

Σου φαίνεται λογικό αυτό το άρρωστο καθεστώς εξευγενισμένης ζούγκλας! Το 'χεις φάει στη μάπα όλη σου τη ζωή και το έχεις συνηθίσει. Αλλά προσπάθησε να υποθέσεις ότι μόλις εχτές ήρθες στο παρόν με μία χρονομηχανή από το μέλλον.
Ένα μέλλον στο οποίο τα πράγματα είναι πιο απλά. Όλοι έχουν φαγητό, όλοι έχουν στέγαση και δεν υπάρχει η ανασφάλεια της ιδιοκτησίας. Γιατί περί ανασφάλειας και απληστίας πρόκειται.
Σε ένα τέτοιο μέλλον λοιπόν ο άνθρωπος θα είχε όλη την καλή διάθεση να εργαστεί εθελοντικά για να συντηρηθεί αυτός ο κόσμος και όχι για να επιβιώσει. Η τεμπελιά δεν θα υπήρχε καθώς η τεμπελιά είναι παράγωγο της πίεσης για προσωπική πρόοδο και άνευ σημασίας προετοιμασίας του να γίνεις ένας απλός εργάτης χωρίς άποψη. Η τεμπελιά είναι ο τρόπος να αντισταθείς σε όλα αυτά.Ζώντας αυτήν την καθημερινότητα έρχεσαι στο παρόν και βλέπεις τα εξής! Βλέπεις βιομηχανίες όπλων. Σκέψου πόσο τρελό είναι αυτό. Κατασκευάζουμε όπλα τα οποία θεωρούνται επιτυχημένα ανάλογα με το πόσο μαζικά μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους.Βλέπεις δέκα μαλάκες να ζούνε υπερβολικά ονειρεμένη ζωή και συ να στερήσε τα βασικά. Βλέπεις τον Βενιζέλο να έχει υπηρεσιακό αμάξι αξίας 750.000 ευρώ και οι καθαρίστριες απολυμένες να αγωνίζονται για να πάρουν τις δουλειές τους πίσω. Που πολύ απλά αν δεν υπήρχε αυτό το αμάξι οι καθαρίστριες με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να εγγυηθούν την καθαριότητα του υπουργείου που δούλευαν εφόρου ζωής!

Χαζό παράδειγμα που όμως αντιπροσωπεύει άριστα το σκεπτικό της νέας τάξης πραγμάτων που μόνο νέα δεν είναι. Βλέπεις επίσης ηγέτες να διαφωνούν και για αυτές τους τις διαφωνίες να σκοτώνονται νέα παιδιά που ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Αν γίνει πόλεμος θα πας να υπερασπιστείς την πατρίδα σου επειδή σε διέταξαν από άλλους που ήρθαν να σε απειλήσουν που επίσης τους διέταξαν. Μόνοι τους δεν πήγαιναν πουθενά. Βλέπεις επίσης ανθρώπους να κρίνονται από αυτά που έχουν στην ιδιοκτησία τους και όχι από αυτά που είναι ικανοί να προσφέρουν στους ανθρώπους γύρω τους.

Θα μου πεις αυτά είναι αυτονόητα. Κάθε άλλο. Αν ήταν αυτονόητα θα είχαν εξαφανιστεί. Δεν θα υπήρχαν. Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο θέμα. Το θέμα της αλλαγής. Επειδή φοβούνται την αλλαγή σε αποπροσανατολίζουν βαφτίζοντας αλλαγή την παραμονή σε αυτήν την άθλια κατάσταση.

Ονομάζουν αλλαγή το ίδιο πλάνο με διαφορετική παρουσίαση. Η αλλαγή όμως είναι προσωπική. Αν αποκτήσεις αξιοπρέπεια σαν ον θα σταματήσεις να δέχεσαι τις ηλιθιότητες τους.

Και τώρα σκέψου ότι έπρεπε να επιστρέψεις πίσω με αυτή τη χρονομηχανή. Πως θα παρουσίαζες την κατάσταση "πίσω στο παρελθόν";
πηγη: http://enfo.gr/ar3760

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου