Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας για τον Δήμο Ύδρας

Γιάννης Θεολόγου Θεολογίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, με υποχρεώσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας αδίκως για πολλά ακόμη χρόνια. Ο δημόσιος λόγος μου και η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινούν από το έτος 1980. Αρχικά στον χώρο της Ναυτιλίας, μετά στον χώρο του Τουρισμού, αργότερα με την προσπάθεια επίλυσης των πολλαπλών προβλημάτων των επαγγελματιών, με την διεκδίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά ως επικεφαλής ψηφοδελτίου.  Γενικά ο επαγγελματικός μου βίος κινήθηκε πίσω από την αιρετή προσφορά μου στα κοινά, στον επαγγελματία, στον νησιώτη και στον καταναλωτή.
    Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκα δεν σταμάτησα να προσφέρω στο νησί μου την Ύδρα, διακριτικά μέσα από τον δημόσιο λόγο μου. ΄Αλλοτε με την προβολή της Ύδρας μας μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, άλλοτε με τα γραπτά κείμενα μου και άλλοτε έμπρακτα προβλέποντας προ δεκαετιών το ζοφερό μέλλον της Ελληνικής Ακτοπλοΐας και ειδικά της  Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης του νησιού μας με τον Πειραιά.
    Αρκετές φορές συμμετείχα οικονομικά, σε κινήσεις με όραμα την κατασκευή και την εκμετάλλευση πλοίων τοπικής γραμμής. Είμαι εκείνος που άνοιξα και στήριξα με την υπογραφή μου τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μετόχι - Ύδρα, με πολλές δυσκολίες. Είμαι εκείνος που πάντα έλεγα ότι την θαλάσσια συγκοινωνία των νησιών πρέπει να την έχουν δική τους οι τοπικές κοινωνίες, μέσω του πρώτου και του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Στα κοινά πάντα ματώνεις, συνήθως  από αυτούς που εμπιστεύεσαι, αλλά δυναμώνεις, πεισμώνεις  και δεν αφήνεις άλλους να διαφεντεύουν τον τόπο σου, την περιουσία σου και τα αγαθά σου. Μέσα από την εφημερίδα “ο Μπουρλοτιέρης”, που ίδρυσα  με εκλεκτούς συνεργάτες, τον Γενάρη του 2010 προσπαθήσαμε  χωρίς να διαμορφώνουμε την γνώμη των αναγνωστών μας, να προσφέρουμε σωστή ενημέρωση με ένα τρόπο διακριτικό και αληθινό, βλέποντας σαν μόνιμοι κάτοικοι όλο το χρόνο τα πάντα από κοντά. Συρθήκαμε άδικα από “φίλους” στα δικαστήρια.
    Στις εκλογές του 2010 που συμμετείχα σαν δημοτικός σύμβουλος, τιμήθηκα σημαντικά από τους συμπατριώτες μου σαν νέος υποψήφιος. Οι λόγοι που με υποχρεώνουν να είμαι υποψήφιος για την Δημαρχία της Ύδρας μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές είναι πάρα πολλοί και ουσιαστικοί. Ο σημαντικότερος είναι πως το νησί μας σαν Καλλικρατικός Δήμος, σε ουσιώδη και ζωτικά θέματα επιβίωσης των κατοίκων του είναι στάσιμο πολλές δεκαετίες. Όλοι έπραξαν αυτά που μπόρεσαν, αλλά δεν φθάνουν. Ο χρόνος που χάθηκε είναι πολύτιμος και δεν γυρίζει πίσω. Ο Νόμος που θα διεξαχθούν οι εκλογές είναι ο ίδιος που έγιναν και οι  προηγούμενες. Σας δίνει την δυνατότητα  να ψηφίσετε τον  ικανότερο που θα πάρει την “Λαγουδέρα” του νησιού μας στα χέρια του.
Η Ύδρα είναι ένα πολύτιμο κόσμημα που δεν επιδέχεται άλλα πειράματα, στο “χάραγμα του”,  χρειάζεται ανθρώπους δοκιμασμένους με εμπειρία, γνώσεις, γνωριμίες και με ψυχή, που θα ξέρουν να διεκδικούν το αυτονόητο, την καλύτερη ζωή των κατοίκων του νησιού μας με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.
    Θέλω να προσφέρω, Ξέρω να προσφέρω και Μπορώ να προσφέρω στην Ύδρα, με στόχο μια καλύτερη ζωή για όλους μας και απευθύνομαι σε σας, σαν Υδραίος, από μάνα και πατέρα Υδραίους από τις παλαιές οικογένειες του νησιού μας, που πονά και αγαπά τον τόπο του.  Έτσι απλά χωρίς κούφια λόγια και υποσχέσεις.
    Περιμένοντας την στήριξη όλων σας και την νεολαία του νησιού μας να συμμετέχει ενεργά με ευπρόσδεκτες υποψηφιότητες στήριξης στο ψηφοδέλτιο μας, που είναι ακόμη ανοικτό, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με τιμή και εκτίμηση

Γιάννης Θεολόγου Θεολογίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου