Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Η ΥΔΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Ύδρας κύριος Άγγελος Λ. Κοτρώνης, η Αντιδήμαρχος κυρία Λουκία Λούλου, η Διευθύντρια του Λυκείου κυρία Μαρία Μαρσέλλου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου κύριος Δημήτρης Σαράντης, η Διευθύντρια του Α΄ Δημοτικού Σχολείου κυρία Ματίνα Ρούση, η Εκπαιδευτικός του Β΄ Δημοτικού Σχολείου κυρία Ιωάννα Τσιάνα, Καθηγητές, Δάσκαλοι καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα σχολεία της Ύδρας, έγιναν δεκτοί την 19η Απριλίου 2013, από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Την αντιπροσωπία των μαθητών συνόδευε και η παιδίατρος του Κουλουρείου Νοσοκομείου κυρία Σωτηρία Μπαλαμπάνη, ενώ δημοσιογραφικά κάλυψε την επίσκεψη η εκδότρια της “Φωνή της Ύδρας” κυρία Ελένη Χριστοδούλου.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο  στις 11.00 , ο Διευθυντής του  ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου, Πρέσβης κύριος Κωνσταντίνος Μπίτσιος και η επί των Δημοσίων Σχέσεων της Προεδρίας  κυρία Λιάπη.
Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος είχαν μια σύντομη,  εγκάρδια και φιλική συνομιλία με τον Πρέσβη κύριο Μπίτσιο στο γραφείο του, κατά την οποία ο Δήμαρχος  του επέδωσε το ειδικό Αναμνηστικό Μετάλλιο το οποίο σχεδίασε και χάραξε ο Δήμος μας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Αγώνες για τις εκδηλώσεις “Κουντουριώτεια 2012”, σε ένδειξη τιμής και πολλών ευχαριστιών για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του στον Δήμο μας.
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία του Δήμου μας ξεναγήθηκε στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου.
« Το κτήριο του Προεδρικού Μεγάρου στο διάβα της ιστορίας του, έργο του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα Ernst Ziller, έχει υποστεί πολλές προσθήκες και αλλαγές.  Όμως δεν παύει να είναι μέχρι σήμερα ένα κτήριο που αποπνέει σεμνότητα, αλλά συγχρόνως αρχοντιά, λιτό και απέριττο, πλήρως εναρμονισμένο στα Ελληνικά αρχιτεκτονικά πρότυπα, που δεν έχει καμία σχέση με τα χρυσοποίκιλτα παλάτια της Ευρώπης. Προσωπικά εγώ ως αρχιτέκτονας το εκτιμώ αυτό και το προτιμώ από αυτά της Ευρώπης. Αυτό ταιριάζει στην σπουδαία χώρα μας», σχολίασε ο Δήμαρχος  μετά το τέλος της αξέχαστης ξενάγησης.
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία από την Ύδρα, έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια, στο ιστορικό γραφείο Του.
«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι μεγάλη τιμή για  την Ύδρα, για τους μαθητές μας αλλά και για όλους εμάς, που είχατε την καλοσύνη να μας δεχτείτε σήμερα και μάλιστα στο ιδιαίτερο γραφείο σας, το οποίο ελάχιστοι έχουν την τιμή να γνωρίζουν από κοντά..
Σας φέραμε τα πιο σπουδαία παιδιά του κόσμου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους μοχθούν να τους μάθουν γράμματα και τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών τους είναι ορατά, αφού κάθε χρόνο έχουμε πολλές επιτυχίες στις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί παρά της δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να κάνει έργο ουσίας, που η Ύδρα έχει στερηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, έχουμε θέσει ως στόχο να αναβαθμίσουμε την εικόνα του ιστορικού και μοναδικού νησιού μας. Έχουμε δρομολογήσει έργα υποδομής τα οποία έχουν προγραμματιστεί και άμεσα θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Ήδη για τις 30 Απριλίου έχει οριστεί η δημοπράτηση της ανάπλασης και κατασκευής του γηπέδου της Ύδρας, ένα όνειρο αλλά και πάγιο αίτημα των παιδιών μας. Το έργο αυτό υλοποιείται με την χρηματοδότηση και την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη μας κ. Σγουρού και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη.
 Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, γνωρίζοντας την ευαισθησία Σας στον αθλητισμό, Σας προσκαλούμε και Σας παρακαλούμε θερμά να μας κάνετε την μεγάλη τιμή να το εγκαινιάστε Εσείς.» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ύδρας κύριος Κοτρώνης, προσφωνώντας τον Πρόεδρο. Στη συνέχεια επέδωσε στην Αυτού Εξοχότητα, ειδικό  τιμητικό Μετάλλιο και υδραίικα αμυγδαλωτά και Τον προσκάλεσε να τιμήσει με την παρουσία Του, τις φετινές εκδηλώσεις των Μιαουλείων.
Στην αντιφώνησή Του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι μαθητές μας έφεραν στο γραφείο Του τη θαλασσινή αύρα της Ύδρας και τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που συναντά τα νιάτα του ιστορικού και ένδοξου αυτού τόπου. Ανέφερε ότι και ο ίδιος κατάγεται από ένα μικρό χωριό στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου οι δυνατότητες για μόρφωση ήταν ελάχιστες και συμβούλευσε τους μαθητές να έχουν θέληση και επιμονή ώστε να πετύχουν κάτι  σπουδαίο στη ζωή τους. Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις  εξετάσεις τους, οι οποίες ξεκινούν σύντομα.  Στον Δήμαρχο ευχήθηκε επιτυχίες σε όλους τους στόχους του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επισκεφτεί σύντομα την Ύδρα που τόσο πολύ αγαπά. Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Λυκείου κυρία Μαρία Μαρσέλλου, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο, του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο από το Ι.Α.Μ.Υ,  εκ μέρους των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τέλος τα παιδιά πρόσφεραν στον Πρόεδρο κάρτες με ευχές, τις οποίες είχαν τα ίδια επιμεληθεί.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε το Δήμο Ύδρας και το Δήμαρχο για την άψογη διοργάνωση με την ευχή να πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου