Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ελληνική Ακτοπλοΐα: Όταν τελειώνουν τα ψέματα


Η εξυπηρέτηση των Ελληνικών νησιών βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο με όλους τους εμπλεκόμενους να διατυπώνουν μεγάλα παράπονα. Η πορεία των τελευταίων ετών παραπέμπει σε μια επιδεινούμενη κατάσταση η οποία θυμίζει την εξέλιξη ασθενούς με σοβαρή ασθένεια, χωρίς θεραπευτική αγωγή. Το τέλος είναι βέβαιο, όχι όμως το ποτέ θα συντελεστή, αν δεν τύχει φροντίδας.
Η διάγνωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας περί της σοβαρότητας της κατάστασης. Ελάχιστοι (6.8%) πιστεύουν ότι ο ασθενής θα ιαθεί μόνος του, 2.7% βλέπουν ότι θα το ξεπεράσει με ασπιρίνες και αντιπυρετικά και 89.0% ότι χρειάζεται εντατική θεραπευτική αγωγή, η χειρουργείο.
Αυτά ως προς τη διάγνωση. Τώρα τι λένε οι γιατροί.
Ο ένας γιατρός έχει σηκώσει τα χεριά και λέει ότι σε δεκαπέντε μέρες βγαίνει στη σύνταξη. Ο άλλος γιατρός έχει κατεβεί σε απεργία λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό υλικό, ο δε τρίτος λείπει σε κανονική άδεια και δεν απαντά στο κινητό του.
Ποια η πρόγνωση για τον ασθενή;
Αυτό εξαρτάται από τους συγγενείς του στο νησί.
Αν δεν κινηθούν να λύσουν το πρόβλημα του ανθρώπου τους σύντομα δεν θα τον έχουν μεταξύ τους. Αν με αλλά λόγια νοιάζονται για τους όρους επικοινωνίας με την ηπειρωτική Ελλάδα ας εξετάσουν τις εναλλακτικές τους λύσεις έγκαιρα έχοντας υπόψη ότι στην ανάγκη υπάρχουν και αλλά, πιο αξιόπιστα συστήματα θαλασσίων μεταφορών που θα κρατήσουν τον συγγενή τους - το νησί τους - στη ζωή.πηγή:http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&contentid=18149

Συμπέρασμα:
Όταν εμείς γράψαμε και λέγαμε με στεντόρεια φωνή  στα ΜΜΕ, πριν ένα χρόνο περίπου, πως στην Ελληνική ακτοπλοΐα έρχονται οι εποχές του 1960 και του 1970 κάποιοι "ειδικοί" του χώρου μας είπαν πως "κινδυνολογούμε". Τώρα που θα τα βρούνε μπροστά τους θα τολμήσουν να μας δικαιώσουν ή θα φοβηθούν το πολιτικό κόστος.
Πολύ φοβάμαι πως για μια ακόμη φορά θα επαληθευθούν οι προβλέψεις μας, η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νησί μας, άρχισε πωλήσεις αξιόλογων πλοίων της και οι ισολογισμοί της κλείνουν με μεγάλες ζημιές. Μήπως πρέπει να φροντίσουμε την συγκοινωνία μας για να φέρουμε επισκέπτες και τους ντόπιους στο νησί μας  και για να κρατηθεί ζωντανή η τοπική κοινωνία της Ύδρας; . Όλα σ΄ αυτόν τον τομέα είναι διάτρητα και όχι νόμιμα, είναι νομιμοφανή που κρατιούνται με ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ, καταγγελίες και ρουσφέτια από ημετέρους. Ο Παλιός είναι αλλιώς γλυκιά μου, όπως λέει και ο σοφός λαός,  η εμπειρία δεν αγοράζεται αποκτάτε με πολύ κόπο και θυσίες, ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντα αγνώμονα.  ΓΘΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου