Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΠΣΕΑΣ: Κατάργηση μη ανταποδοτικών κρατήσεων στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο

Φωτό: Ο Πρόεδρος Δ।Σ., Γιάννης Θεολ. Θεολογίτης

Κατάργηση μη ανταποδοτικών κρατήσεων στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Aλιείας Γιάννη Διαμαντίδη έστειλε ο Πανελλήνιας Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών।
Ειδικότερα αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο Π.Σ.Ε.Α.Σ ξεκινώντας προσφάτως τις νομικές διαδικασίες κατάργησης των αχθοφορικών τελών, δεν περίμενε την άμεση και θετική ανακοίνωση σας, για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κατάργηση ορισμένων, μη ανταποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων, που επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Οι επιβάτες που εκπροσωπούμε σαν πιστοποιημένη ένωση καταναλωτών περιμένουν την πλήρη κατάργηση όλων των υπέρ τρίτων κρατήσεων, όπως το ΚΑΕΟ, ΝΑΤ, ΕΠΙΝΑΥΛΟ και την μείωση του ΦΠΑ στο 9% για επιβάτες και οχήματα.

Πιστεύουμε πως ένας υπουργός που είναι πολύ κοντά στο ναυτικό, στο νησιώτη, στον θαλασσινό επιχειρηματία και στον επιβάτη, μπορεί να κατανοήσει περισσότερο από κάθε άλλον τι σημαίνει για τα νησιά μας το φθηνό εισιτήριο, η τακτική και ποιοτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Κύριε υπουργέ,

Παρακαλούμε σώστε τα νησιά μας και τις αξιόλογες τουριστικές επενδύσεις που βοηθούν
την ανάπτυξη της οικονομίας τους και της διατήρησης των θέσεων εργασίας με παραμονή των κατοίκων τους, ιδιαίτερα σε αυτά που βρίσκονται σε εθνικά ευαίσθητους χώρους και είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πρωτοβουλία σας".πηγή: मरिनेव्स.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου