
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΕΕΝ: «Νέες αναγκαστικές αυξήσεις…»

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
Το νέο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών μετά την αύξηση των ωρών εργασίας σε 40 την εβδομάδα
Η αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 «συμπαρασύρει» και το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών, όπως προκύπτει και από σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 41 του ν. 3979/2011 αυξάνονται σε 40 από 37,5 οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας των μονίμων υπαλλήλων και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ».
Μετά την αύξηση των ωρών απασχόλησης, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ΄ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ως εξής:
- Ώρα προσέλευσης: 07.00. Ώρα αποχώρησης: 15.00
- Ώρα προσέλευσης: 07.30. Ώρα αποχώρησης: 15.30
- Ώρα προσέλευσης: 08.00.Ώρα αποχώρησης: 16.00
- Ώρα προσέλευσης: 08.30.Ώρα αποχώρησης: 16.30
- Ώρα προσέλευσης: 09.00.Ώρα αποχώρησης: 17.00.
Η αίτηση επιλογής του ωραρίου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί από τους υπαλλήλους ως τις 8 Αυγούστου 1011.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07.30 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.
Για τις υπηρεσίες που εφαρμόζουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία οι ώρες εργασίας κάθε ημέρα ανέρχονται σε οκτώ και, συνολικά, σε 40 την εβδομάδα. Για το προσωπικό που εξαιρείται από την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, οι ώρες εργασίας κάθε ημέρας ορίζονται σε έξι ώρες και σαράντα λεπτά (6 ώρες και 40') και, συνολικά, σε 40 την εβδομάδα.
Μετά το νέο ωράριο εργασίας ορίζεται ότι η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού για τις οποίες δεν ίσχυε περιορισμένο ωράριο θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα από 09.00 - 15.00. Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο (12.00-14.30) θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα από 12.00-15.00.
Ειδικότερες ρυθμίσεις που καθιερώνουν περισσότερες ώρες εισόδου του κοινού την ημέρα εξακολουθούν να ισχύουν. Ειδικά για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), το πέρας εισόδου του κοινού ορίζεται στις 14.30, χωρίς να θίγεται η καθορισμένη ώρα έναρξης εισόδου. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από 07.30.
πηγή:http://webdaily.gr/news/greek-news/item/3615
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
Με ΑΦΜ και τα γαϊδουράκια

Μιλώντας στη «Real news», η λογίστρια των σωματείων κάνει λόγο για Γολγοθά, ενώ τονίζει πως οι οδηγοί έχουν μπει σε έναν πραγματικό κυκεώνα. «Λόγω του ότι είναι δύσκολο να λειτουργούν ταμειακή μηχανή, αφού βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, τους υποχρέωσαν να κόβουν εισιτήρια. Ακόμα και αυτό όμως είναι δύσκολο να το κάνουν όταν έρχεται το πλοίο», υποστηρίζει, επισημαίνοντας πως προσπαθούν να κόβουν συνολικά τα εισιτήρια της ημέρας.
Η ίδια πιστεύει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν το γεγονός πως πρόκειται για ένα παραδοσιακό, εποχιακό επάγγελμα και πως με αυτό τον τρόπο δεν μένει τίποτα στο ταμείο. πηγή: pseas.gr
Κυριακή 14 Αυγούστου 2011
Τέλος στην ανωνυμία των blogs θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου«Το Διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους. Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει

«Το Διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους. Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς φυσικά να τίθεται σε αμφισβήτηση η … ελευθερία του λόγου και της γνώμης», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης φαινομένων βίας.Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση νομοπαρασκευαστι- κής επιτροπής που θα μελετήσει σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών। Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ। Παπαϊωάννου, η επιτροπή αυτή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2011।
Ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι:
- Θα αξιοποιηθούν οι κάμερες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συλλογής αποδεικτικών στοιχείων για τον εντοπισμό των «πρωταγωνιστών» φαινομένων βίας. Όπως είπε, ήδη, για το θέμα αυτό έχει συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον κ. Χρ. Γεραρή επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που σύντομα θα καταθέσει προτάσεις.
- Θα στηρίξει τη Δικαιοσύνη και θα πραγματοποιήσει επαφές με την ηγεσία της. Τέλη Αυγούστου θα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο για να συζητήσει με τους ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη.
- Θα καταργήσει «το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμιζε το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων, καθώς επίσης και κάθε αναγκαστικό νόμο των «ανωμάλων» ιστορικών περιόδων».
Ο κ. Παπαϊωάννου πρότεινε, τέλος, ανοικτό διάλογο με όλους τους συντελεστές της ενημέρωσης για τη θέσπιση κανόνων αυτοδέσμευσης και επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως.