Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ελλάς το μεγαλείο σου!! Έλληνες Μη Μασάτε

ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΚΟΤΣΗ ΜΟΛΙΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΑΚΤΕΡ

Η ανεπανάληπτη μηχανή Μαλκότση που κελαηδούσε στις ακροποταμιές μαζί με τα αηδόνια. Πως το κράτος οδήγησε τον Σωκράτη Μαλκότση σε πτώχευση!

Ο Σωκρατης Μαλκότσης είναι ιστορικά ο σημαντικότερος Έλληνας κατασκευαστής μηχανών, που ξεπερνά διάφορους κατασκευαστές μηχανών (συνήθως diesel και ημι-diesel) που άκμασαν στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’20 και (κυρίως) τη δεκαετία του ’30, όπως dimadis-Kanakis στο Βόλο, Peteinaris στη Καλαμάτα, Siderides, ΒΙΟ, Koutroufis και πολλά άλλα στην Αθήνα.Τοποθετημένος στον Πειραιά, πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Malkotsis παρήγαγε τους… διάφορους τύπους βιομηχανικών μηχανημάτων. Μετά από τον πόλεμο παρήγαγε τα βιομηχανικά μηχανήματα για διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά εστίασε σταδιακά σχεδόν εξ ολοκλήρου στις μηχανές diesel , και έγινε σύντομα η μεγαλύτερη επιχείρηση στον τομέα του. Οι μηχανές Malkotsis βρήκαν τη χρήση σε ποικίλες βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ τα πρότυπα μηχανών βαρκών έγιναν θρυλικά για την αξιοπιστία τους. Παρήχθη επίσης και μια σειρά ηλεκτρικών μηχανών. Η σειρά diesel EM της περιέλαβε στις μηχανές που σχεδιάστηκαν συγκεκριμένα για την τροφοδότηση των οχημάτων και χρησιμοποιήθηκε στα πρότυπα αγροτικών τρακτέρ Malkotsis (Malkotsis em-2 και em-4) που εισήχθησαν το 1959. Τα τρακτέρ, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με μια βρετανική συμβουλευτική εταιρία, παρήχθησαν για μόνο μερικά έτη, λόγω έλλειψης των χρηματοδοτικών και άλλων προβλημάτων συμβάλλοντας τα μέγιστα και η πλήρη έλλειψη κρατικής υποστήριξης, όπως άλλωστε συνέβαινε και συμβαίνει σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης στην παγκόσμια αγορά Ελληνικών – κυρίως – βαρέως τύπου προϊόντων . Ωστόσο και ο Μαλκότσης έπεσε θύμα του Ελληνικού ανάλγητου κράτους.
Λέγεται ότι τον Μαλκότση τον έκλεισε ό Καραμανλής ο πρεσβύτερος.
Ότι του δόθηκε μια παραγγελία 1000 μηχανών από την ΕΛΒΟ για στρατιωτικά οχήματα. Ο Μαλκότσης πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα για να φτιάξει την παραγγελία. Όταν παρέδωσε τις μηχανές ό Μαλκότσης, η ΕΛΒΟ καθυστερούσε την πληρωμή τού λογαριασμού.
Η Εθνική όμως ζητούσε τα λεφτά της και το κράτος δεν δεχότανε συμψηφισμό. Έτσι η Εθνική έκανε κατάσχεση, έκλεισε ο Μαλκότσης, και 3000 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο, ενώ οι Ντιζελομηχανές τέρμα για την Ελλάδα! Προσέξτε την λεπτομέρεια. Κρατική και η ΕΛΒΟ, κρατική και η Εθνική τότε. Από την μια το κράτος μέσω της εθνικής ζητούσε τα χρήματα που είχε πάρει ο Μαλκότσης για να φτιάξει την παραγγελία.
Και από την άλλη πάλι το κράτος μέσω της ΕΛΒΟ αρνούνταν να πληρώσει τον Μαλκότση για τις μηχανές που παρήγγειλε. Όπως ήταν φυσικό η εταιρεία πτώχευσε. Και έμειναν στα χαρτιά και τα σχέδια του Σωκράτη Μαλκότση για το τρακτέρ που είχε αρχίσει να βγάζει. πηγή:http://www.votegreece.gr/archives/60369#.V0TH2D8QIs8.facebook

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Έγγραφα για εξωγήινους θα δώσει στην δημοσιότητα ο Oμπάμα!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ευφυούς ζωής στο Σύμπαν και που έχει επισκεφτεί τον πλανήτη μας, πριν από το τέλος του 2016, σύμφωνα με έναν Αμερικανό λομπίστα.

Ο Steve Bassett, διευθυντής της ομάδας Paradigm Research, είναι ο μόνος εγγεγραμμένος λομπίστας για την «Αποκάλυψη των Εξωγήινων» στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που σκοπό έχει να δώσει ο Λευκός Οίκος ότι γνωρίζει στην δημοσιότητα σχετικά με το θέμα των εξωγήινων.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη του στο Express.co.uk, ο 69χρονος «κυνηγός ΑΤΙΑ» εδώ και 20 χρόνια είναι πεπεισμένος ότι το 2016 θα είναι το έτος με την πιο ιστορική ανακοίνωση του κόσμου.

Είπε: «Αυτό που θα γίνει πραγματικότητα αυτό το έτος είναι ότι σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στον κόσμο θα παίξει η πιο σημαντική είδηση που έχει βγει ποτέ. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παραδοχή του ιδίου του Μπαράκ Ομπάμα να παραδέχεται την ύπαρξη εξωγήινων που έχουν επισκεφτεί μάλιστα την Γη». Με ότι αυτό συνεπάγεται να προσθέσουμε και εμείς.

Ο κ Bassett είναι πεπεισμένος ότι οι δύο δεκαετίες εργασίας του είναι έτοιμες να καρποφορήσουν.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε λιγάκι αν οι διακαείς πόθοι του συμπαθούς ερευνητή κατ’ αλλα επιβεβαιωθούν, αν και όπως είχαμε γράψει στις 17 Μαΐου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα δώσει τίποτα τέτοια στοιχεία στη δημοσιότητα μέχρι την λήξη της θητείας του. πηγη:crashonline.grhttp://piraeuspress.gr/diethni/koinonia/45206/

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αυτά είναι τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2016



Τα 14 καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφθεί κανείς το 2016 επέλεξε και αναδεικνύει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller.
Στη λίστα, η οποία ακολουθεί, ο αναγνώστης ανακαλύπτει εκτός από τα φαβορί της Σαντορίνης και της Κρήτης, και άλλα, λιγότερο γνωστά νησιά στο εξωτερικό, που προσφέρουν εμπειρίες χαλάρωσης με λιγότερο κόσμο.
Καθένα από αυτά προσφέρει κάτι διαφορετικό, επομένως στη λίστα ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει το ιδανικό προορισμό.
Δείτε τη λίστα...Ύδρα Κέρκυρα Κεφαλονιά Μύκονος Σαντορίνη
Σύμη Κρήτη Νάξος Τήνος ΆνδροςΣίφνος Αστυπάλαια Αστυπάλαια Πάτμος πηγη: http://www.tornosnews.gr/permalink/17319.html