Στο Άργος, όπου συμμετείχε στον εορτασμό της μνήμης του πολιούχου της πόλης, Αγίου Πέτρου, βρέθηκε την Κυριακή (03/05) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με το ενδεχόμενο να αποκαθηλωθούν οι εκκλησιαστικές εικόνες από τις σχολικές αίθουσες.
"Κι όταν μάλιστα υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουνε βλέπουν τον Εσταυρωμένο και την Παναγία μας… που βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όποια λύση κι αν δοθεί έξω από αυτά θα είναι ασπιρίνη. Θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα μέρες θα ξανάρθει πάλι", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Και πρόσθεσε: "Όταν πήγαινα σχολείο ήταν ο Παπαφλέσσας ο Καραϊσκάκης ο Κολοκοτρώνης και καθόμασταν και βλέπαμε τα παιδιά και συλλογιζόμαστε ποιοι ήταν αυτοί… Και ήρθαμε εμείς οι νεότεροι, οι μοντέρνοι, οι προοδευτικοί και τι είπαμε; Στα σκουπίδια αυτά, δεν μας χρειάζονται στις αποθήκες και κάψτε τα. 
Δεν είναι ντροπή, παραδείγματος χάρη, σε αυτόν τον ηρωικό τόπο όπως είναι το Άργος, που αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν τα πάντα και έγιναν το πρότυπο για πολλούς να ντρεπόμαστε να τους βάλουμε στον τοίχο του σχολείου ή στο γραφείο μας; Τότε τι περιμένουμε; Πως μπορούμε να έχουμε αντισώματα στις δυσκολίες μας;".
Ο Αρχιεπίσκοπος για τις εικόνες  
Ερωτηθείς για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικές περιουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: "Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε μια οικογένεια. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Καλούμαστε να συνεργαστούμε, ώστε, εκεί που υπάρχει η δυνατότητα, να αξιοποιήσουμε την περιουσία και τα έσοδα να πάνε όπου υπάρχει ανάγκη, όπως ιδρύματα, και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες από κοινού. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πουληθεί η περιουσία, ούτε θα δοθεί σε πρόσωπα ή φορείς. Θα αξιοποιηθεί και τα έσοδα θα διατεθούν στην Πολιτεία και στην Εκκλησία, για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες".
Πληροφορίες από argolikeseidhseis.gr