Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος


Δήμος Βρυξελλών 

 Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ζωγραφικής σε όγκο, συμμετοχή και ποιότητα ,οργανωμένη από την υπηρεσία Τέχνης, παρουσιαζεται σε χώρο 5οροφων  4.000  τ.μετρων. Συμετεχουν 210 καλλιτέχνες με 630 έργα. ( Rue de l'Εcuger 50-1000 Bruxelles ).Εγκαίνια 13-02-2015 .Διαρκεία εκθέσεως 13-15-2015. Η δεξίωση των καλιτεχνων στις 13-02-ώρα 17.00.μμ

Μεταξύ των καλιτεχνων παρουσιάζει έργα εμπνευσμένα από Ελλάδα ( Υδρα ) ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος .
Μεγάλη προβολή για το νησί μας ,η συμμετοχή του  Διεθνούς και  διακεκρημένου   Ζωγράφου  - Συγραφέα  και ποιητή Δημήτρη  Αλέξανδρου Φατούρου στην ανωτέρω Διεθνή έκθεση.Τελευταία ο Καλλιτέχνης μοιράζεται τον χρόνο Διαμονής του μεταξύ  της Υδρας και των Βρυξελλών. Τα έργα του πήραν πολύ καλές κριτικές.Μπράβο Δημήτρη  καλλίτερα να σε ζηλεύουν και σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται , είναι ένα σοφό λαικό γνωμικό…….

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Απαγχονίστηκε 24χρονος στην Κρήτη

Πρόκειται για έναν νέο μόλις 24 χρόνων ο οποίος αυτοκτόνησε με μια θηλιά σε μια αποθήκη στα Φαραγγιανά του δήμου Γόρτυνας.Ένας νέος άνθρωπος στην Κρήτη έβαλε, το Σάββατο, τέλος στη ζωή του.

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του καθώς ήταν αυτά που τον αντίκρισαν απαγχονισμένο περίπου στις 18.30 Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον νέο άνδρα να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν άφησε πριν αυτοκτονήσει, σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους. πηγή: imerisia.gr

Προβληματισμός: Ποιός ασχολήθηκε έστω και με μια περίπτωση δημοσιοποίησης - ανάλυσης και δίωξης των υπευθύνων , ηθικών αυτουργών που οδήγησαν, σε  πάνω απο 6.500 αυτοκτονίες. Πόσες οικογένειες έκλαψαν ,μάτωσαν, πόνεσαν και  άλλαξε προς το χειρότερο η ζωή τους.........

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τον Μάρτιο θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη έκθεση σκαφών και ψαρέματος

Για φέτος λοιπόν η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 27-29 Μαρτίου και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi. Όπως μαθαίνουμε το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 30-40% περισσότεροι εκθέτες ενώ η κάλυψη του χώρου θα διπλασιαστεί προς όφελος όλων των φίλων της θάλασσας. Οι ψαράδες έχουν κάθε λόγο να επισκεφτούν την έκθεση καθώς εκεί θα βρουν όλο τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι...
Η Boat & Fishing Show 2015, θα πλαισιωθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων για ναυτοσύνη, συντήρηση σκάφους, ηλεκτρονικά βοηθήματα, βυθόμετρα, κατάδυση και φυσικά για όλες τις τεχνικές ψαρέματος. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η έκθεση τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν (Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών). πηγή: http://www.zougla.gr/thalassa/article/ton-martio-8a-dieksax8i-i-megaliteri-ek8esi-skafon-ke-psarematos

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πίσω στο μέλλον μέσα από το παρόν

Σου φαίνεται λογικό αυτό το άρρωστο καθεστώς εξευγενισμένης ζούγκλας! Το 'χεις φάει στη μάπα όλη σου τη ζωή και το έχεις συνηθίσει. Αλλά προσπάθησε να υποθέσεις ότι μόλις εχτές ήρθες στο παρόν με μία χρονομηχανή από το μέλλον.
Ένα μέλλον στο οποίο τα πράγματα είναι πιο απλά. Όλοι έχουν φαγητό, όλοι έχουν στέγαση και δεν υπάρχει η ανασφάλεια της ιδιοκτησίας. Γιατί περί ανασφάλειας και απληστίας πρόκειται.
Σε ένα τέτοιο μέλλον λοιπόν ο άνθρωπος θα είχε όλη την καλή διάθεση να εργαστεί εθελοντικά για να συντηρηθεί αυτός ο κόσμος και όχι για να επιβιώσει. Η τεμπελιά δεν θα υπήρχε καθώς η τεμπελιά είναι παράγωγο της πίεσης για προσωπική πρόοδο και άνευ σημασίας προετοιμασίας του να γίνεις ένας απλός εργάτης χωρίς άποψη. Η τεμπελιά είναι ο τρόπος να αντισταθείς σε όλα αυτά.Ζώντας αυτήν την καθημερινότητα έρχεσαι στο παρόν και βλέπεις τα εξής! Βλέπεις βιομηχανίες όπλων. Σκέψου πόσο τρελό είναι αυτό. Κατασκευάζουμε όπλα τα οποία θεωρούνται επιτυχημένα ανάλογα με το πόσο μαζικά μπορούν να σκοτώσουν ανθρώπους.Βλέπεις δέκα μαλάκες να ζούνε υπερβολικά ονειρεμένη ζωή και συ να στερήσε τα βασικά. Βλέπεις τον Βενιζέλο να έχει υπηρεσιακό αμάξι αξίας 750.000 ευρώ και οι καθαρίστριες απολυμένες να αγωνίζονται για να πάρουν τις δουλειές τους πίσω. Που πολύ απλά αν δεν υπήρχε αυτό το αμάξι οι καθαρίστριες με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να εγγυηθούν την καθαριότητα του υπουργείου που δούλευαν εφόρου ζωής!

Χαζό παράδειγμα που όμως αντιπροσωπεύει άριστα το σκεπτικό της νέας τάξης πραγμάτων που μόνο νέα δεν είναι. Βλέπεις επίσης ηγέτες να διαφωνούν και για αυτές τους τις διαφωνίες να σκοτώνονται νέα παιδιά που ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Αν γίνει πόλεμος θα πας να υπερασπιστείς την πατρίδα σου επειδή σε διέταξαν από άλλους που ήρθαν να σε απειλήσουν που επίσης τους διέταξαν. Μόνοι τους δεν πήγαιναν πουθενά. Βλέπεις επίσης ανθρώπους να κρίνονται από αυτά που έχουν στην ιδιοκτησία τους και όχι από αυτά που είναι ικανοί να προσφέρουν στους ανθρώπους γύρω τους.

Θα μου πεις αυτά είναι αυτονόητα. Κάθε άλλο. Αν ήταν αυτονόητα θα είχαν εξαφανιστεί. Δεν θα υπήρχαν. Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο θέμα. Το θέμα της αλλαγής. Επειδή φοβούνται την αλλαγή σε αποπροσανατολίζουν βαφτίζοντας αλλαγή την παραμονή σε αυτήν την άθλια κατάσταση.

Ονομάζουν αλλαγή το ίδιο πλάνο με διαφορετική παρουσίαση. Η αλλαγή όμως είναι προσωπική. Αν αποκτήσεις αξιοπρέπεια σαν ον θα σταματήσεις να δέχεσαι τις ηλιθιότητες τους.

Και τώρα σκέψου ότι έπρεπε να επιστρέψεις πίσω με αυτή τη χρονομηχανή. Πως θα παρουσίαζες την κατάσταση "πίσω στο παρελθόν";
πηγη: http://enfo.gr/ar3760

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στηρίζει δημόσια Τσίπρα


"Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέστρεψε από την εξορία και βλέπει ελπίδα στις πολιτικές κατά της λιτότητας" αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "TheTimes", που φιλοξενεί δηλώσεις στήριξης του τέως στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.   

"Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ. Πρέπει να δώσουμε στο νέο ηγέτη μια ευκαιρία", λέει και σημειώνει πως ο ίδιος βλέπει ελπίδα στις πολιτικές εναντίον της λιτότητας, που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, μετά από 47 χρόνια "εξορίας" και τώρα ζει σε μια παραθαλάσσια κατοικία που ο ίδιος νοικιάζει.
"Πλημμυρίζει συνέχεια, έχουμε λάσπη σε όλο το υπόγειο", εξομολογείται.
Ακόμα όμως κι αν δεν μπορεί να βρει υδραυλικό, σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρώην βασιλιάς των Ελλήνων είναι ένας από τους πιο καλά δικτυωμένους ανθρώπους στην Ευρώπη.

Πηγή: thetimes.co.uk  (Σχόλιο μας : Εχει  ο καιρός γυρίσματα και η Ελλάδα .....μέλλον)!!!