Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Δημοτικό ΕΚΑΒ» για αεροκομιδές ασθενών στην Τήνο

"Δημοτικό "   ΕΚΑΒ
Παράδειγμα προς μίμηση :  Σε ένα πρότυπο πρόγραμμα για πολλούς νησιωτικούς δήμους της χώρας προχώρησε ο δήμος Τήνου. Δημιούργησαν τη «δημοτική» μονάδα επείγουσας αερομεταφοράς ασθενών, η οποία ήδη πραγματοποίησε την πρώτη της αποστολή στις 7 Ιανουαρίου. Ο δήμος διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του «εξυπακούεται ότι εθνικός αερομεταφορέας για το αντικείμενο παραμένει το ΕΚΑΒ και η υπηρεσία του δήμου ενεργοποιείται σε περίπτωση αδυναμίας ή άρνησής του να ανταποκριθεί, εφόσον πληρούνται οι πιο πάνω ιατρικής φύσης προϋποθέσεις». «Η επιτυχία της νέας υπηρεσίας θα κριθεί από την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των κατοίκων του νησιού μας και ιδίως από τη σωστή ιεράρχηση, από πλευράς αρμοδίων, των αναγκών και την επιλογή του αναγκαίου μέτρου για την περίσταση (πρόβλημα υγείας) κάθε φορά, με αμιγώς ιατρικά κριτήρια», προστίθεται.
Τι προσφέρει το «δημοτικό» ΕΚΑΒ   Η συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου Τήνου περιλαμβάνει:
  • Τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την παροχή ιατρικών συμβουλών.
  • Μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρο από τα λιμάνια Ραφήνας, Πειραιά και Λαυρίου, προς διημερεύον νοσοκομείο της Αττικής ή ιδιωτικό Νοσοκομείο της επιλογής του ασθενούς ή των οικείων του.
  • Μεταφορά του ασθενούς από τα αεροδρόμια Σύρου ή Μυκόνου, με υγειονομικό αεροπλάνο, σε περίπτωση που το περιστατικό εκδηλωθεί σε ώρες κατά τις οποίες δεν επιτρέπεται η πτήση ελικοπτέρου (μετά τη δύση και πριν την αυγή). «Στην περίπτωση αυτή, βεβαίως, πρέπει να βρεθεί τρόπος μεταφοράς του ασθενούς με πλωτό μέσο, από την Τήνο στη Σύρο ή τη Μύκονο», σημειώνεται από το δήμο.
  • Αερομεταφορά του ασθενούς με ελικόπτερο στην Αθήνα και μεταφορά του σε διημερεύον νοσοκομείο της Αττικής ή ιδιωτικό νοσοκομείο της επιλογής του ασθενούς ή των οικείων του. «Το ελικόπτερο θα βρίσκεται στον Άγιο Φωκά σε 1 ώρα και 30 λεπτά από την λήψη της απόφασης για το ιατρικά επιβεβλημένο της αερομεταφοράς», σύμφωνα με το δήμο.
Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η υπηρεσία του δήμου ενεργοποιείται σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας ή αιφνίδιας έξαρσης χρόνιου νοσήματος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς και μετά από συνεννόηση του θεράποντος ιατρού και του κέντρου επιχειρήσεων της ασφαλιστικής εταιρείας.
Ο γιατρός του δήμου Τήνου αποφασίζει για την αερομεταφορά
Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση επιστημονικής διχογνωμίας για την αερομεταφορά ενός ασθενούς; Ο δήμος είναι ξεκάθαρος: «Επικρατεί η άποψη του θεράποντος ιατρού (Κέντρου Υγείας Τήνου), πράγμα που αποτέλεσε από την αρχή θεμελιώδη όρο για το Δήμο και ήδη αποτελεί όρο της σύμβασης».
Σύσκεψη – ενημέρωση για το «δημοτικό» ΕΚΑΒ
Στις 8 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Τήνου σύσκεψη όλου του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Τήνου και στελεχών της ασφαλιστικής εταιρείας που ανέλαβε το έργο, για μια πρώτη γνωριμία και για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας. Την 31/1/2013 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ώστε να καταστεί κτήμα όλων ο τρόπος λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, «που είχε υποσχεθεί και μετά μυρίων κόπων και βασάνων κατάφερε να προσφέρει ο δήμος στους μονίμους κατοίκους του, μέσα στο οικονομικό κλίμα της εποχής, πρωτοπορώντας σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα». aftodioikisi.gr  Πηγή: Καλά Νέα http://www.schizas.com       Τώρα και η ΄Υδρα μπορεί.    

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Α.Ο. ΥΔΡΑΣ - Ο.Φ. ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 0 - 1

Η αρχή της φάσης του γκολ
Η κατάληξη της μπάλας γκολ

Ο σημερινός Κυριακάτικος  11ος  αγώνας της Β κατηγορίας του 4ου  ομίλου, στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδος στο γήπεδο Γαλατά με διαιτητή τον κ. Γ. Πάνου και αντίπαλες τις ομάδες του Α.Ο Ύδρας  και του Ο.Φ Ηλιοκάστρου έληξε με σκορ 0-1 . Η βαθμολογία μετά το σημερινό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 19 βαθμούς και με πρώτη ομάδα την ομάδα  του Ο.Φ Ηλιοκάστρου  και σε 16 βαθμούς και δεύτερη την ομάδα του Α.Ο. Ύδρας.  Ο Αγώνας  μέχρι την στιγμή που σημειώθηκε το γκολ, ήταν μοιρασμένος ,με μια χαμένη ευκαιρία για την  Ύδρα μετά από θαυμάσιο σουτ, του εξαίρετου επιθετικού Νεκτάριου Καλαφάτη, που μετά από  μια θαυμάσια απόκρουση του τερματοφύλακα του Ο.Φ.Ηλιοκάστρου στο αριστερό οριζόντιο δοκάρι η Ύδρα στερήθηκε της ευκαιρίας να προηγηθεί στο σκορ. Το γκολ προήλθε από γρήγορη αντεπίθεση και μετά από καραμπόλα των παικτών του Α.Ο. ΥΔΡΑΣ. Ο διαιτητής  σταθερός στις αποφάσεις του, έδωσε από μία κίτρινη κάρτα σε παίκτη της κάθε ομάδας για αντικανονικό μαρκάρισμα. Στα κόρνερ και στις χαμένες ευκαιρίες ο Α.Ο. ΥΔΡΑΣ   ήταν ο άτυχος της συνάντησης. Ο αγώνας διεξήχθητε σε φιλικό και κόσμιο περιβάλλον. Οι φάσεις με τον φακό του "Μπουρλοτιέρη"

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τρία Χρόνια με συνέπεια και αλήθειες κοντά σας

Ευχαριστούμε απο καρδιάς όλους σας για την προτίμηση στην έκδοση του Μπουρλοτιέρη!